Zimmermann: Die Soldaten

Zimmermann: Die Soldaten

Referentie:

€ 35,99
  • 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie. 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie.
  • Binnen 14 dagen kosteloos retourneren Binnen 14 dagen kosteloos retourneren
  • Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis! Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis!
  • 30% korting bij betaling met cryptocurrency! 30% korting bij betaling met cryptocurrency!
Die Soldaten is één van de muzikale mijlpalen van de twintigste eeuw. De partituur was voor haar tijd zo geavanceerd dat de Opera van Keulen, die het werk in 1958 liet schrijven, besloot dat het niet uitvoerbaar was. Het gezelschap kwam uiteindelijk in 1965 met een vereenvoudigde orchestratie.
In dit uitzonderlijke werk weerklinkt Zimmerman's hartgrondige afkeer van de militaristische cultuur die ten grondslag lag aan de Tweede Wereldoorlog. Dit revolutionaire werk doet een beroep op gigantische middelen en een inventieve enscenering (met gebruik van video, electronische banden en simultane actie) en combineert muziek, taal, dans, film, jazz, pantomime en circus. De opera is gebaseerd op een verhaal van de 18e eeuwse schrijver/dichter Lenz en verteld over de vernedering van een jong meisje door een corrupte, zelfzuchtige, militaire aristocratie.
Harry Kupfers enscenering voor de Opera van Stuttgart werd geprezen vanwege de versterking van Zimmermann's reputatie als componist van omvangrijke werken en om het onthullen van een werk vol compassie en menselijkheid. Zimmermann's afwijzing van klassieke eenheden schept ruimte voor verschilende dramatische handelingen op hetzelfde moment. Verleden, heden en toekomst versmelten in hartverscheurende tableaus van de monsterlijke ontmenselijking van de oorlog.
CAST: Chor & Staatsorchester Stuttgart, dirigent: Bernhard Kontarsky
Bezetting: Nancy Shade, Mark Munkittrick, Michael Ebbecke, William Cochran, Milagro Vargas.
Technische Specificatie: Menu talen: GB, DE, FR, ES Ondertiteling: GB, DE, FR, SP Beeldformaat: 4:3 Geluid: PCM Stereo
Dvd (St)
457 Items

Specificaties

EAN
4006680102702

16 andere producten in dezelfde categorie: