Clevy Keyboard - US/int. USB

Clevy Keyboard - US/int. USB

Referentie:

€ 99,95
Inclusief belasting
  • 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie. 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie.
  • Binnen 14 dagen kosteloos retourneren Binnen 14 dagen kosteloos retourneren
  • Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis! Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis!
  • 30% korting bij betaling met cryptocurrency! 30% korting bij betaling met cryptocurrency!
Dit innovatieve en educatief verantwoorde toetsenbord is onmisbaar bij het combineren van schrijf- en computervaardigheid in het basisonderwijs. Het speelt in op de groeiende belangstelling voor de ontwikkeling van de motoriek bij het leren schrijven. Bovendien nodigt dit aantrekkelijk ogende toetsenbord jonge kinderen uit om kennis te maken met computers op een leerzame manier.

Kinderen die voor het eerst leren schrijven doen dit op de ouderwetse manier: met pen en papier. Gedurende hun gehele schoolcarrière werken zij toe naar een keurig handschrift. Aan het leren schrijven met pen en papier wordt in het basisonderwijs daarom nog veel aandacht besteed.

De laatste tijd zien we dat de ontwikkeling van de motoriek steeds meer een rol gaat spelen bij het leren schrijven. Dit is gerelateerd aan het leren werken met een toetsenbord, de "nieuwerwetse' manier van schrijven. Deze trend is overigens niet erg verrassend. Immers, verwacht mag worden dat 95% van de teksten die deze kinderen gedurende de rest van hun leven genereren, op een toetsenbord zullen worden geschreven. Het is daarom van groot belang dat basisschooldocenten streven naar een optimale balans tussen het leren schrijven op de ouderwetse en op de nieuwerwetse manier. Dit speciale kinder toetsenbord (aanbevolen tussen 3 en 8 jaar) biedt hierbij de nodige ondersteuning.

Kleurstelling
De vrolijke kleuren maken dit toetsenbord aantrekkelijk om mee te werken. Daarnaast helpen de kleuren de kinderen bij het onderscheiden van de verschillende functionele gebieden van het toetsenbord. Vanuit ergonomisch oogpunt wordt in beginsel de voorkeur gegeven aan witte, grotere toetsen met gekleurde letters

Formaat toetsen
De toetsen van het kinder toetsenbord zijn vier keer zo groot (2,5 x 2.5 cm) als de toetsen van een regulier toetsenbord. Bovendien zijn ook de tekens op de toetsen vergroot, waardoor de kinderen gemakkelijker in staat zijn deze te herkennen.

Aantal toetsen
Het aantal toetsen op het toetsenbord is beduidend minder dan het aantal toetsen op een regulier toetsenbord. Onnodige toetsen zijn weggelaten zodat de aandacht van de kinderen zich concentreert op hun schrijf- en toetsenbordvaardigheden.

Verticale indeling
In tegenstelling tot de diagonale indeling die we bij reguliere toetsenborden gewend zijn, vinden we bij de Clevy een verticale indeling. Deze verticale indeling dwingt een goede positionering van de handen af en zorgt ervoor dat het toetsenbord er minder wazig uitziet.

Lettertype
Een opmerkelijk kenmerk van het toetsenbord is het gebruikte lettertype. Dit is afgestemd op het lettertype dat wordt gehanteerd in het traditionele schrijfonderwijs van een bepaald land. Hierdoor zijn de letters direct herkenbaar voor de kinderen.

Solide constructie
Het toetsenbord is beduidend sterker dan een regulier toetsenbord. De toetsen zijn gemaakt van schakelaars in plaats van membranen. De schakelaars zijn gemonteerd op een stevige metalen plaat.
Clevy
123 Items

Specificaties

EAN
8718836180019

16 andere producten in dezelfde categorie: