Lady Macbeth Of Mtsensk

Lady Macbeth Of Mtsensk

Referentie:

€ 19,99
Inclusief belasting
  • 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie. 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie.
  • Binnen 14 dagen kosteloos retourneren Binnen 14 dagen kosteloos retourneren
  • Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis! Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis!
  • 30% korting bij betaling met cryptocurrency! 30% korting bij betaling met cryptocurrency!
Lady Macbeth

Op het eerste gezicht spreekt de titel van Shostakovich's opera voor zich zelf: Katherina, verwaarloosd en ongelukkig in haar huwelijk pleegt een gruwelijke misdaad, net zoals Lady Macbeth in Shakespears verhaal.

Maar de korte roman van Nikolai Leskov, die Katherina neer zet als een monster, was slechts het startpunt voor Shostakovich om begrip te kweken voor een vrouw zoekend naar zelf ontplooiing het geen door de sociale omgeving onderdrukt wordt.

Door middel van de combinatie van satirische-, groteske- en tragische elementen in zijn muziek weet Shostakovich een balans te vinden tussen de afkeer van Katherina's immorele acties en de sympathie voor haar. Geweld, erotiek en de verlammende verveling van de negentiende-eeuwse Russische samenleving zijn basis elementen in deze compositie. Het koor en orkest van het Maggio Musicale Fiorentino onder leiding van James Conlon begeleiden de geweldige solisten zoals Jeanne-Michèle Charbonnet, Vladimir Vaneev en Vsevolod Grivnov in de oorspronkelijke taal tijdens deze live opname.
457 Items

Specificaties

EAN
0807280138894

16 andere producten in dezelfde categorie: