Dg 120 Ann. Edition (Ltd. Box/120Cd

Dg 120 Ann. Edition (Ltd. Box/120Cd

Referentie:

€ 289,00
Inclusief belasting
  • 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie. 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie.
  • Binnen 14 dagen kosteloos retourneren Binnen 14 dagen kosteloos retourneren
  • Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis! Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis!
  • 30% korting bij betaling met cryptocurrency! 30% korting bij betaling met cryptocurrency!
Het verhaal van Deutsche Grammophon gaat terug tot aan de geboorte van de muziek opname zelf. Opgericht in juni 1898, in Hannover zijn de regisseurs Emile Berliner - uitvinder van zowel de schijf als de speler - en zijn broer Joseph. Tegen 1900 heeft Berlijnse schijf de cilinder van Edison verduisterd als de industriestandaard. In 1910 brengt DG de vroegste orkestopname op de markt: de openingsbeweging van Grieg's pianoconcert met Wilhelm Backhaus. Tegen de tijd dat Joseph Berliner in 1928 stierf en Emile het jaar erna, heeft de jaarlijkse productie van DG bijna 10 miljoen records bereikt, terwijl de fabriek in Hannover ongeveer 600 mensen in dienst heeft.

In 1950 worden 78-toeren platen met maximaal negen minuten speeltijd per zijde geïntroduceerd, gebaseerd op de DG uitvinding van variabele groefafstand, en het volgende jaar brengt het bedrijf zijn eerste 33-rpm langspeelplaten uit. In 1957 wordt de 'cartouche' van Deutsche Grammophon geïntroduceerd. 1962 luidt de eerste stereo-opname in: de Beethovensymfoniecyclus met Karajan. DG produceert de eerste digitale opname in 1979 (Tchaikovsky's Vioolconcert met Gidon Kremer en de Berliner Philharmoniker onder leiding van Lorin Maazel) en drie jaar later ziet de introductie van de CD en de eerste Deutsche Grammophon-titel in massaproductie: Richard Strauss's Eine Alpensinfonie met de Berliner Philharmoniker onder leiding van Herbert von Karajan.

Sinds zijn oprichting is Deutsche Grammophon altijd een pionier geweest in het gebruik van nieuwe technologie, maar het is in dit decennium waarin digitale technologie op een niveau is dat verder gaat dan bekende audio- en videoproducten, en naarmate we meer en meer muziek consumeren via streamingplatforms, veranderend landschap heeft nieuwe kansen voor Deutsche Grammophon opgeleverd. De geschiedenis van opgenomen klassieke muziek is de geschiedenis van Deutsche Grammophon; en omdat het label altijd vooraan staat bij innovaties en de thuisbasis is van 's werelds grootste artiesten, blijft het de toekomst van klassieke muziek. Deutsche Grammophon is klassieke muziek.

120 cd's die het verhaal van het gele label vertellen, onderverdeeld naar genre en met inbegrip van veel opnames die internationaal voor het eerst zijn uitgebracht en opnames die recent zijn gedigitaliseerd van historische schellakschijven
• 1 bonus-cd met gloednieuwe niet-uitgebrachte opnames "De komende jaren" (inclusief Trifonov)
• 1 Blu-ray-audio met de complete Ring des Nibelungen onder leiding van H. v. Karajan
• Elk album gepresenteerd in spine wallets met originele hoesjes
• 200-pagina's tellend boek (in E / F / G) met uitgebreide documentatie, waaronder:
1. Inleiding door Richard Evidon
2. 4 substantiële essays over de geschiedenis van DG: de vroege jaren, de gouden jaren 50, de sterrentijd, de toekomst
3. 12 kortere essays over elk genre
4. Talrijke foto's en facsimiles uit de archieven van Deutsche Grammophon
• Bevat zes postkaarten met legendarische omslagen + 5 historische documenten
457 Items

Specificaties

EAN
0028948352685

16 andere producten in dezelfde categorie: