Baby I'm-A Want You

Baby I'm-A Want You

Referentie:

€ 59,00
€ 46,02 22% korting
Inclusief belasting
  • 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie. 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie.
  • Binnen 14 dagen kosteloos retourneren Binnen 14 dagen kosteloos retourneren
  • Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis! Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis!
  • 30% korting bij betaling met cryptocurrency! 30% korting bij betaling met cryptocurrency!

Bread - Baby I'm-A Want You LP MFSL 1-336

Side One

1. Mother Freedom

2. Baby I'm-A Want You

3. Down on My Knees

4. Everything I Own

5. Nobody Like You

6. Diary

Side Two

7. Dream Lady

8. Daughter

9. Games of Magic

10. This Isn't What the Governmeant

11. Just Like Yesterday

12. I Don't Love You

Pop-Rock Classic belichaamt tijdloos begin jaren zeventig AM-radiogeluid en bevat vier top 40-hits

Hoe je het ook snijdt, de sjabloon voor de zachte geluiden die AM-radio in de jaren zeventig domineerden, begint met Baby I'm-A Want You. De beste inspanning van Bread doorstaat de tand des tijds door de stevige melodieën van de band, het finessed spelen van de voormalige studioprofessionals en enkele van de meest harmonieuze harmonieën die ooit uit Los Angeles zijn gekomen. Verankerd door vier Top 40-hits, straalt de pop-rockklassieker met goudkleurige texturen en toonhoogte-perfecte tonen uit - met name bij deze langverwachte analoge heruitgave.

Gemastered van de originele mastertapes, geperst op RTI en strikt beperkt tot 3.000 exemplaren, levert de genummerde editie 180g vinyl LP van Mobile Fidelity boeiende niveaus van warmte, nuance en gladheid die de release van Bread tot audiofiele hoogten verheffen. Voor het eerst komen het gepolijste muzikaal vakmanschap en de vocale melanges van het kwartet over alsof je ze live in de studio hoort gebeuren. Eerder verwarde elementen worden verduidelijkt en de refreinen en de hoge tonen van de band gaan open zodat ze volledig kunnen bloeien, waardoor je dichter bij de combinatie van ernstige emotie en komisch doordrenkte romantiek komt. Vooral de quasi-falsetto en andere vocale accenten van leider David Gates krijgen hun recht.

Baby I'm-A Want You loopt over met vocale goedheid op gelijke voet met de Beatles en Simon & Garfunkel. In zijn hoofdartikelreview voor Rolling Stone merkte David Lubin op: "Melodisch en vocaal benadert Gates het beste van zijn liefdesliedjes met een frisheid waardoor hij, net als de vroege en middelste [Paul] McCartney, klinkt alsof hij dat nooit eerder heeft gezegd woorden 'hij verlangde te zeggen.' Zelfs als de ballads op het album zijn doordrenkt met de passie van onbeantwoorde liefde, dringt Bread [je] gevoelens nooit aan je op [de groep] heeft een ondefinieerbare smaak of klasse ontwikkeld, hoe je het ook wilt noemen, die totaal afwezig was in het verleden]."

Het bewijs komt in de vorm van een kwartet van nummers die de hitlijsten van Billboard Top 100 domineerden - het titelnummer (dat klom naar # 3), "Everything I Own", "Diary" en "Mother Freedom." Overal, melodramatische soorten, complementaire toetsenbordlijnen en een fijn evenwicht van evenwichtige grit en goed gemaakte instrumentatie stippelen de muziek met sequin-achtige details die opnieuw glinsteren en beloningen herhalen luisteren. De mix van brood van sentimentele ballads en opgewaardeerde rocknummers ("Down on My Knees", "Nobody Like You") bevordert de aantrekkingskracht van een record vol zoete en zure smaken.

Het is ook het vermelden waard Baby I'm-A Want You markeert de eerste verschijning van Grammy-winnende pianist / organist Jimmy Knechtel op een broodalbum. Samen met Gates, gitarist en Academy Award-winnaar Jimmy Griffin, en in-the-pocket drummer Mike Botts, geeft Knechtel het kwartet de boter die zijn liedjes nodig hebben - en de ingrediënten ontbreken in sommige van zijn eerdere werk. Afgezien van woordspelingen, dienen de heerlijke backbeats, zoemende gitaren, complementaire keyboardruns en stabiele bas duidelijk op elk nummer om te bevestigen dat alle 12 nummers broodwinnaars zijn - letterlijk en figuurlijk. En de muziek is ook volkomen veilig voor glutenvrije luisteraars!

"Elk laatste detail van deze warm bedachte en uitgevoerde liedjes komt tot leven op deze persing. Met de juiste stereo wordt de muziek hypnotiserend en weelderig. Genoeg om iemand te maken die een miljoen keer voorbij dit record is gegaan in gebruikte bakken en tweedehands winkels (lees : ik) word meteen een bekeerling. "
—Robert Ham, Pasta

Bread
999 Items

Specificaties

EAN
0821797133616

16 andere producten in dezelfde categorie: