Quelle (LP)

Quelle (LP)

Referentie:

€ 29,00
€ 24,65 15% korting
Inclusief belasting
  • 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie. 100% veilig bestellen met behulp van SSL Encryptie.
  • Binnen 14 dagen kosteloos retourneren Binnen 14 dagen kosteloos retourneren
  • Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis! Voor 16:59 besteld is binnen 2 werkdagen in huis!
  • 30% korting bij betaling met cryptocurrency! 30% korting bij betaling met cryptocurrency!
De hedendaagse Belgische heavy-muziekscene blijft geweldige bands voortbrengen en Briqueville behoort tot de meest intrigerende en overtuigend van hen. De meditatieve zwaarte van hun doomy post-metal geluid en de zorgvuldige engineering van het visuele aspecten van hun betoverende live-performance rituelen zijn in gelijke mate ontzagwekkend en uitdagend.

Na het titelloze debuutalbum van 2014 (met 4 nummers die allemaal rond de 10 minuten eindigen) en het oogverblindende instrumentale opus 'II' uit 2017 (met slechts 3 nog langere nummers) keert het Vlaamse 5-koppige album eindelijk terug met hun derde studioalbum, een van de eerste echte pandemische albums die op Pelagic Records wordt uitgebracht. De bandleden moesten het album apart afmaken, wat beter uitpakte dan ze aanvankelijk hadden verwacht: door de gedwongen afstand konden ze niet alleen afstand nemen tot elkaar, maar ook tot hun eigen liedmateriaal. Sommige stukken werden groter dan oorspronkelijk de bedoeling was, andere werden teruggebracht tot de essentie en opnieuw uitgevonden. Het eindresultaat is een verbluffend album dat tegelijkertijd verfijnd en verstikkend is, en dus korter is nummers vergeleken met de vorige release, en er is een meer prominente focus op die smakelijke elektronica, die er altijd is geweest was een integraal onderdeel van het geluid van Briqueville.

Het album is ook het eerste met een albumtitel: "Quelle" betekent ‘source’ in Duits en 'welke' in het Frans; “We zijn er sterk van overtuigd dat dit record alle ingrediënten van eerdere records en verkenningen bevat ze verder dan ooit tevoren. Het thema van een 'bron', en het 'dat' dat reflexmatig koppelt aan ons vorige album artwork gaf ons het gevoel dat we trouw zijn gebleven aan ons originele concept, muziek, artwork en clips. Water en zand als bron van leven en dood. Hoe een geïsoleerde ziel met deze elementen omgaat “, zegt een naamloos bandlid ... Wat? Ja, Briqueville is een band gehuld in mysterie. De zwarte Nazgul-gewaden en gouden maskers die alle leden dragen podium geven hun aanwezigheid de sfeer van een occult ritueel, maar de band jaagt niet op (a) GEEST… in feite hebben ze hun maskers voor meer dan 10 jaar, en zelfs tijdens repetities. De anonimiteit creëert gelijkheid en voorkomt een persoonlijkheidscultus. 'Quelle' laat zien dat Briqueville individueel en collectief een groot hart heeft voor het gruizige, donkere, psychedelische, zware en buitenaardse, maar ook een liefde voor schoonheid en melodie. Het is een soundtrack van de pandemie, niet eerder geschreven en opgenomen, maar tijdens isolatie - en een getuigenis dat isolatie de grootste creativiteit kan voortbrengen.
999 Items

Specificaties

EAN
4059251385905

16 andere producten in dezelfde categorie: